Monday, September 27, 2010

Mobila de bucatarie Mirona by Miovi Design

O sa va prezentam o scurta descriere + poze a unei bucatarii realizate de miovidesign si accesorii de la roxymob.
Facebook Roxy Mob - https://www.facebook.com/accesorii.mobilier?ref=hl
Facebook Miovi Design - https://www.facebook.com/miovidesign?ref=hl

Corpurile pentru mobila, la bucatarie, pot fi : corpul de jos, sau suspendat.

In partea de jos, mai nou se pun sertare, si nu se mai fac dulapuri cu usa ( balama ). Este mult mai accesibil sa deschizi un sertar si sa-ti iei ce ai nevoie.
Iar pentru sertare ai nevoie de glisiere. Fie cele standard ( http://www.roxymob.ro/pagini/glisiere.html ), fie mai speciale, cum ar fi cele de la Blum.
Blum produce mai multe tipuri de glisiere cu amortizare, glisiera Tandem ( http://www.roxymob.ro/pagini/glisiere-tandem.html ), glisisera Tandembox ( http://www.roxymob.ro/pagini/glisiere-tandembox.html ), dar au si glisiera fara amortizare, cele standard sau Metabox ( http://www.roxymob.ro/pagini/metabox-uri.html ).

Pentru partea de sus se poate opta pentru rame de aluminiu ( http://www.roxymob.ro/pagini/rame-aluminiu.html ) fie cu pistoane / limitator foarfeca, fie cu sistem de ridicare usi Aventos ( http://www.roxymob.ro/pagini/aventos-hf.html ).
Ultimul sistem de ridicare usi aparut la Blum este HK-S ( http://www.roxymob.ro/pagini/aventos-hk-s.html ), pentru usi mici, inlocuind pistonul.

Iar in bucatarie nu mai trebuie neaparat ales un maner, ci se poate folosi profile din aluminiu ( de obicei la 3 metri ), taiate la dimensiune pe post de maner ( http://www.roxymob.ro/pagini/profile-aluminiu-manere.html ). Iar pentru bordurarea palului, fie se pune abs / folie cant termo, fie se foloseste profil de bordurare, incadrand palul ( http://www.roxymob.ro/pagini/profile-aluminiu-de-bordurare.html ).

Dulapul de provizii, poate fi format din sertare interioare, glisiera Tandembox, de la Blum, simplu, cu 1 lonjeron sau cu 2 lonjeroane. ( http://www.roxymob.ro/pagini/glisiere-tandembox.html ). Sunt usor de folosit, si prezinta avantajul ca fata de coloanele standard ( http://roxymob.ro/pagini/cosuri-jolly-coloana.html se poate scoate doar un sertar, exact sertarul de care este nevoie.

Seratrul de sub chiuveta, se poate folosi fie, cosul de sub chiuveta ( http://roxymob.ro/pagini/cosuri-jolly-cos-sub-chiuveta.html ), fie se poate folosi glisiera Tandembox sub chiuveta ( http://roxymob.ro/pagini/glisiere-tandembox-sub-chiuveta.html ). Avantajul celei de-a doua optiuni este ca are amortizare, extractie totala si este chiar mai accesibila la pret si se poate folosi la orice dimensiune a corpului. Exista varianta cu 2 lonjeroane sau cu Boxside.

Cosul de gunoi ( http://www.roxymob.ro/pagini/cos-de-gunoi.html )din sertar poate fi cu 3 sau cu 4 cosuri. De obicei este folosit intr-un sertar cu Tip On. Glisierele Tandem cu Tip On sunt limitate la 20 de kg incarcare, deschiderea se face prin apasare, la fel si la glisierele Tandembox cu Tip On, dar inchiderea se face manual, fata de Servo Drive ( http://www.roxymob.ro/pagini/servo-drive-pentru-tandem.html ), care se atinge si se retrage singur.

Masa de calcat ( http://www.roxymob.ro/pagini/mese-de-calcat.html ) ascunsa intr-un sertar reprezinta o modalitate buna de depozitare.

Tava de tacamuri ( http://www.roxymob.ro/pagini/tava-sertar-tacamuri.html ) din plastic este utila si practica. Pentru cei care doresc din inox, se poate folosi Orgaline de la Blum ( http://www.roxymob.ro/pagini/orgaline.html ).

Scurgatorul / picuratorul de vase ( http://www.roxymob.ro/pagini/scurgatoare-picuratoare.html ), este foarte util si practic. Setul contine partea de sus de pahare, partea de jos, si o tava. Iar suplimentar se mai poate pune o tava.

Chiuveta poate fi din inox sau silgranit, cu 1 cuva, 2 cuve, sau cuva cu picurator ( http://www.roxymob.ro/pagini/chiuvete-inox-blanco.html ). Atat Blanco, cat si Teka ( http://www.roxymob.ro/pagini/chiuvete-inox-teka.html ), precum si Franke sunt alcatuite din acelasi inox 19/10. In functie de modele si grosimea inoxului unele modele sunt mai accesibile la pret, altele mai greu.
Chiuveta din poza este Blanco Plus 6 S inox mat ( si are o vechime de 10 ani ).
Pentru baterii, se poate opta pentru una simpla, una cu dus, sau una inalta. ( http://www.roxymob.ro/pagini/baterii-de-bucatarie-blanco.html , http://www.roxymob.ro/pagini/baterii-de-bucatarie-teka.html ).
Iar pentru sapun / detergent se poate folosi dozatorul ( http://www.roxymob.ro/pagini/dozator-de-sapun-detergent.html ). Se umple foarte usor, si este practic.

Masina de spalat rufe incorporabila Candy cu uscator. Este singurul nodel cu uscator de la Candy, iar fata de Teka este la un pret mai accesibil. ( http://www.roxymob.ro/pagini/masini-de-spalat-rufe-candy.html , http://www.roxymob.ro/pagini/masini-de-spalat-rufe-Teka.html )

Plita Teka EM 60 4G AI AL TR CI
Plita se potriveste cu hota. Si daca hota e Teka si plita a fost Teka. La pret mai accesibil este Candy ( http://www.roxymob.ro/pagini/plite-teka.html, http://www.roxymob.ro/pagini/plite-candy.html ), dar la calitate este Teka.

Hota Teka telescopica TL 2000
Hotele de la Candy au un pret mai accesibil, dar mai multa putere de absorbtie / aspirare au hotele de la Teka ( http://roxymob.ro/pagini/hota-teka-traditionala.html , http://www.roxymob.ro/pagini/hote-candy.html ).

Spoturi de iluminat ( http://www.roxymob.ro/pagini/spoturi-iluminat.html ). Iar daca modelul dorit nu are 4 becuri, se poate folosi 2 bucati de spoturi de cate 2 becuri, cum este modelul din poza. Avantaj : se poate pune la orice dimensiune dorita, unul langa altul, sau unul mai in fata si celalat mai in spate.

Rama masa Tracy Duo
Masa de bucatarie, inaltimea standard este de 710 mm ( http://www.roxymob.ro/pagini/mese-de-bucatarie.html ), dar se poate opta si pentru alte inaltimi. Marimile la mesele ( ramele ) care se gasesc pe piata este cea de 710 mm, iar blatul este cel de 18 mm.
In poza de fata s-a optat pentru blat de 28 mm, prins in laterale cu protectie foc.

2 comments:

Sele said...

super frumoasa bucataria,,,,spune-mi te rog ce nuanta de pal ai folosit si de la ce firma??
raspunde-mi te rog aici:)

gentiana andreea said...

mi-a placut la nebunie nuanta de pal...am avut 3 varinate...sunt de la egger ( darel )...dar asta a fost cea mai dragutza...mi-am ales-o pentru mobila de camera, dar mamei i-a placut si a pus-o si la bucatarie...problema e ca nu prea imi mai aduc aminte cum se numea :)) ceva cu stejar deschis...nu deschis si parca nici cremona...